Köp biljetter

​Tomelilla kommun sponsrar Skånes Matfestival

Nu har Tomelilla kommun beslutat att sponsra Skånes Matfestival i Brösarp för 4:e året i rad!

Att Skånes Matfestival går av stapeln i Tomelilla kommun känns alldeles självklart med tanke på traktens historia av lantbruk och livsmedelsproduktion. Tomelilla kommun ser mat som ett viktigt fokusområde och är därför mycket glada över att festivalen finns i Brösarp.

– Förutom den tradition vi har av livsmedelsproduktion har vi idag också en stark besöksnäring som i hög grad vilar på upplevelser kring mat. Det känns bra att vi kan satsa på festivalen för att på så sätt bland annat lyfta alla de företag i kommunen som arbetar med primärproduktion, förädling och matupplevelser, säger Leif Sandberg (C), kommunstyrelsens ordförande.

Nyhet för i år är att Skånes Matfestival arrangeras av Matfestivalen i Skåne ekonomisk förening. Livsmedelsakademin finns kvar men nu i rollen som rådgivande och projektpartner.

Den fjärde upplagan av Skånes Matfestival arrangeras den 2-4 juni 2017 i Brösarp. Matfestivalen har som vision att år 2020 vara Nordens mest innovativa matfestival. Sponsoravtalet innebär att Tomelilla kommun satsar 125 000 kr även i år, samt att man ställer upp med VA- och gatuarbete till ett värde av 50 000 kr/år. Som motprestation erbjuder festivalen kommunen bland annat tillgång till utställartält på festivalen, ett antal entrébiljetter till personal samt synlighet med logotyp på webb, trycksaker och skyltar.

För mer information om sponsorsavtalet kontakta:

Klara Lindström, projektadministratör, Matfestivalen i Skåne ek.för.
Tel: 076-8772585
E-post: klara@skanesmatfestival.se

Helene Grafman, kommunikationschef Tomelilla kommun
Tel: 0417-18230
E-post:helene.grafman@tomelilla.se