Köp biljetter

Bandet Dönaberga

Lördag 3 juni, 15:0016:00, Plats: Scenen

Njut av Irländskt sväng på skånska …

Ingemar Nilsson – mandolin, gitarr & sång
Anders Påhlsson
– gitarr, tinwhistle & sång
Pelle Jansson – bas, gitarr & sång
Mauritz Bondesson – fiol
Mats Hennig – amerikansk och irländsk banjo & sång

Mats var med och startade kultbandet Grus i Dojjan på 70-talet. Ingemar började sin bana med blues och har varit med i ett otal konstellationer och band genom åren. Mauritz har gått folkmusikvägen via svensk folkmusik till irländsk folkmusik. Pelle började precis som Ingemar sin musikbana inom blues och rock, och har spelat i många konstellationer både som gitarrist och basist. Anders slutligen började sin musikbana som trubadur med svenska visor.
Bandets betecknar sin musik som ”irländskt sväng på skånska”. Ingemar och Pelle är flitiga text- och låtskrivare. Irländska traditionella låtar får ny text och tolkning av dessa herrar, ofta med en humoristisk knorr. Övning ger färdighet, sägs det, och övning har Bandet Dönaberga sannerligen fått med över 30 år på nacken. Välkomna att njuta av ypperliga musiker med en unik bag av låtar, sprungna ur den irländska traditionella låtskatten. Eller som bandet brukar uttrycka det: ”Vikingarna tog sin musik till Irland. Nu tar vi tillbaks den”.

Fredag, 2 juni
Kulinariska workshops Plats: Matverkstaden Händer på festivalscenen Plats: Scenen Aptitretande aktiviteter Plats: Köket Övriga matfestivalområdet Plats: Se respektive programpunkt
Kulinariska workshops
  1. 14:00–15:00
    Workshop i praktisk smakcoachning med Stellan Hökfelt. FÖRKÖP KRÄVS
  2. 16:00–17:30
    Master Class med Isabel Brummer – Laga kikärtor ”From Nose to Tail” – FÖRKÖP KRÄVS
Händer på festivalscenen Plats: Scenen
  1. 12:30–13:00
    Tomelilla Rockkör
  2. 13:00–13:15
    Skånes Matfestival invigs
  3. 13:15–13:30
    Tomelilla Rockkör – igen
  4. 15:00–15:30
    Kalkonshow – Hur man styckar en kalkon! Ingelsta Kalkon
Aptitretande aktiviteter Plats: Köket
  1. 09:30–12:30
    Branschdag på Skånes Matfestival
  2. 13:30–18:00
    Eltjänster i Degeberga demonstrerar smarta köksmaskiner
  3. 14:00–15:00
    Om svensk vinodling och svenska viner
  4. 15:15–16:00
    Pralintillverkning med Cake Cowboy
  5. 16:30–17:15
    Svenska äpplen året runt med Henrik Stridh, Äppelriket
Övriga matfestivalområdet Plats: Se respektive programpunkt
  1. 18:00–20:00
    After Work för volontärer och deltagare
Lördag, 3 juni
Kulinariska workshops Plats: Matverkstaden Händer på festivalscenen Plats: Scenen Aptitretande aktiviteter Plats: Köket Övriga matfestivalområdet Plats: Se respektive programpunkt
  1. 10:30–12:00
    Master Class med Martin Morand – Lär dig laga dessert av en mästare – FÖRKÖP KRÄVS
  2. 13:00–14:30
    Master Class med Daniel Müllern – Laga allt underbart från växtriket med Stjärnkocken Daniel Müllern – FÖRKÖP KRÄVS
  3. 16:00–17:00
    Workshop med Isabel Brummer – Lär dig ta matbilder som ”gör att man vill slicka telefonen”! – FÖRKÖP KRÄVS
Händer på festivalscenen Plats: Scenen
  1. 15:00–16:00
    Bandet Dönaberga
Aptitretande aktiviteter Plats: Köket
    1. 10:00–18:00
      Eltjänster i Degeberga demonstrerar smarta köksmaskiner
      1. 11:00–11:45
        Cook-a-long med Daniel Müllern
        1. 12:15–12:45
          Vin & mat i kombination – Svenska viner till mat
          1. 13:00–13:30
            Kalkonshow – Hur man styckar en kalkon! Ingelsta Kalkon
            1. 14:00–14:45
              Dessert-a-long med Martin Morand
              1. 16:00–16:30
                Utmana dina smaklökar på en pepparprovning
Övriga matfestivalområdet Plats: Se respektive programpunkt
    1. 11:00–16:30
      Bryggerivisning hos ÖsterlenBryggarna
      1. 11:30–12:30
        Österlenmejeriet presenterar Nyhet!
        1. 12:00–16:00
          Smaksafari för barn och vuxna med Stellan Hökfelt
          1. 13:00–14:00
            Kaffeskola med Sofiero Kafferosteri
            1. 13:00–14:00
              Dryckesprovning med Jan Rothman, Master Blender på Skånska Spritfabriken – Hur man gör sprit av skånska råvaror – FÖRKÖPS KRÄVS
              1. 17:30–22:00
                ”Örtvandring med middag i Bengtemölla” – ”Stjärnkocken Titti Qvarnström guidar genom naturens skafferi ” FÖRKÖP KRÄVS
Söndag, 4 juni
Kulinariska workshops Plats: Matverkstaden Händer på festivalscenen Plats: Scenen Aptitretande aktiviteter Plats: Köket Övriga matfestivalområdet Plats: Se respektive programpunkt
Kulinariska workshops Plats: Matverkstaden
  1. 10:30–12:00
    Master Class med Titti Qvarnström – Michelinkocken lär dig grava – FÖRKÖP KRÄVS
  2. 12:30–14:00
    Master Class med Isabel Brummer – Laga kikärtor ”From Nose to Tail” – FÖRKÖP KRÄVS
  3. 15:30–16:30
    Workshop med Isabel Brummer – Lär dig ta matbilder som ”gör att man vill slicka telefonen”! – FÖRKÖP KRÄVS
Händer på festivalscenen Plats: Scenen
  1. 12:00–12:30
    Kalkonshow – Hur man styckar en kalkon! Ingelsta Kalkon
  2. 14:00–15:00
    Rubert Knödl und seine original GulaschBarone
  3. 15:00–15:30
    Vinnaren i Must-SM presenteras
  4. 16:30–17:00
    Vinnaren av årets ”Skånska Smaker”
Aptitretande aktiviteter Plats: Köket
  1. 10:00–17:00
    Eltjänster i Degeberga demonstrerar smarta köksmaskiner
  2. 10:30–11:15
    Om svensk vinodling och svenska viner
  3. 11:30–12:15
    Gör figurkonst i marsipan
  4. 12:30–13:00
    Utmana dina smaklökar med en pepparprovning
  5. 13.15–14.00
    Cook-a-long med Titti Qvarnström – Michelinkocken förvandlar matsvinn till gourmetmat – FÖRST TILL KVARN!
  6. 15:30–16:15
    Cake Cowboy gör ganach
Övriga matfestivalområdet Plats: Se respektive programpunkt
  1. 11:00–16:30
    Bryggerivisning hos ÖsterlenBryggarna
  2. 12:00–16:00
    Smaksafari för barn och vuxna med Stellan Hökfelt
  3. 15:30–16:30
    Dryckesprovning med Jan Rothman, Master Blender på Skånska Spritfabriken – Hur man gör sprit av skånska råvaror – FÖRKÖPS KRÄVS