Köp biljetter

Grill EM och SM

Vi är stolta över att presentera för er att Grill EM och SM kommer att besöka Skånes Matfestival alla tre festivaldagar. Med 60 lag från hela Europa så kommer enbart ett lag att koras som bästa lag i barbecue och grillning.

Ett lag kommer bestå av en lagkapten och max 6 lagmedlemmar. De kommer jobba i skift från fredag kväll till söndag kväll med 5 inlämningar på lördagen och 5 inlämningar på söndagen. Det är dessutom otroligt krävande att hålla rätt temperatur i grillen under hela tävlingen.

Ulrik Lindelöv som är president för Swedish Barbecue Association och förbundskapten för svenska grillandslaget kommer att se till att tävlingen fungerar som den ska, inkluderat att hålla kontroll på de ca. 40 domarna som krävs för att genomföra tävlingen.

På alla tävlingar har man kategori fisk, tunna revben, kyckling, grisbog, vegetariskt och bringa/högrev. Sedan tillkommer ca 4-5 kategorier. Här finns möjligheter att få in lokala skånska produkter, som sedan lagen kan tolka och skapa helt nya spännande smaker med.

 

För mer information om Skånes Matfestival kontakta Björn Lindell på tfn 0708-47 33 98 eller bjorn.lindell@tasteevents.se.

För mer information om Grill EM & SM kontakta Ulrik Lindelöv på tfn 0708-33 77 96 eller ulrik@lindelov.eu