Köp biljetter

GRILL SM OCH EM

Vi är stolta att presentera att årets 5:e upplaga av Skånes Matfestival kommer att gästas av Grill SM och EM 2018. Vi välkomnar sammanlagt 60 lag från Europa att göra upp om vilket som är Europas bästa lag i barbecue och grillning.

”Känslan när 60 lag har lagat mat i 20 timmar över öppen eld och det börjar närma sig inlämning är fantastisk.”

Hur går det till?

Ett lag består av en lagkapten och max 6 lagmedlemmar. Deltagarna jobbar i skift från fredag kväll till söndag kväll med 5 inlämningar på lördagen och 5 inlämningar på söndagen. Det är dessutom otroligt krävande att hålla rätt temperatur i grillen under hela tävlingen.

 

Alla är välkomna

Är du hemmagrillare eller vem som helst så kommer du att älska att gå omkring och titta på de tävlande lagen och se vad de har åstadkommit samt att kanske även få ett smakprov. Tänk er att röken kommer att ligga tjock och doften av nygrillat kommer att vara oliderlig. Detta vill ni väll inte missa?

Läs mer om Grill EM och SM på Swedish Barbecue Associations (SBQA) hemsida för mer info om tävlingen.

För mer information om Skånes Matfestival kontakta Björn Lindell på tfn 0708-47 33 98 eller bjorn.lindell@tasteevents.se. 

För mer information om Grill EM & SM kontakta Ulrik Lindelöv på tfn 0708-33 77 96 eller ulrik@lindelov.eu

Lokala råvaror

På alla tävlingar har man kategori fisk, tunna revben, kyckling, grisbog, vegetariskt och bringa/högrev. Sedan tillkommer ca 4-5 kategorier. Här finns möjligheter att få in lokala skånska produkter, som sedan lagen kan tolka och skapa helt nya spännande smaker med.