Grill-EM 2018-10-09T11:14:41+00:00

GRILL-EM & GRILL-SM

Vi är stolta att presentera att årets 5:e upplaga av Skånes Matfestival kommer att gästas av Grill-EM och Grill-SM 2018. Vi välkomnar sammanlagt 60 lag från Europa att göra upp om vilket som är Europas bästa lag i barbecue och grillning.

HUR GÅR DET TILL?

Ett lag består av en lagkapten och max 6 lagmedlemmar. Deltagarna jobbar i skift från fredag kväll till söndag kväll med 5 inlämningar på lördagen och 5 inlämningar på söndagen. Det är dessutom otroligt krävande att hålla rätt temperatur i grillen under hela tävlingen.

LOKALA RÅVAROR

På alla tävlingar har man kategorierna: fisk, tunna revben, kyckling, grisbog, vegetariskt och bringa/högrev. Sedan tillkommer ca 4-5 kategorier. Här finns möjligheter att få in lokala skånska produkter, som sedan lagen kan tolka och skapa helt nya spännande smaker med.

ALLA ÄR VÄLKOMNA

Är du hemmagrillare eller bara nyfiken, så kommer du att älska att gå omkring och titta på de tävlande lagen och se vad de har åstadkommit samt kanske även få ett smakprov. Tänk er att röken kommer att ligga tjock och doften av nygrillat kommer att vara olidlig! Detta vill ingen missa!

Läs mer om Grill EM och SM på Swedish Barbecue Associations (SBQA) hemsida för mer info om tävlingen.

För mer information om Grill-EM & Grill-SM, kontakta Ulrik Lindelöv på telefon 0708-33 77 96 eller ulrik@lindelov.eu

FESTIVALENS ÖPPETTIDER 2019

HUVUDSPONSOR
SPONSORER
PARTNERS
MEDIAPARTNERS