Hur smakar Skåne?

Under Skånes Matfestival kan du provsmaka och prova på, äta och dricka, uppleva och upptäcka. Vi samlar mat, dryck och kulinarisk kunskap från hela Skåne på en och samma plats. I festivalens olika temaområden kan du möta mathantverkare, företag, kockar, förädlare och andra människor som på ett eller annat sätt arbetar med mat och som vill dela med sig av sin kunskap och sin passion. På Skånes Matfestival finns det aktiviteter för alla – stora som små, nybörjare som foodies och alla som brinner för god mat.

2017 arrangeras Skånes Matfestival mellan den 2-4 juni. Fredagen den 2 juni kommer att förstärkas som en mer utpräglad branschdag med ett antal seminarier som ett samarrangemang mellan Livsmedelsakademin, Innovationscenter för landsbygden och Matfestivalen.

Biljetter

Festivalpaket (entré och smakkort): 150 kr

Entré: 100 kronor, gratis inträde för barn till och med 15 år i vuxet sällskap.

Smakkort till ”Skånska Smaker” (5 smakportioner): 75 kr

Observera att det endast finns ett begränsat antal smakkort! 

Dryckeskupong, alkoholhaltig dryck (1 smakprov): 20 kr

Dryckeskupongen används i temaområdet ”Skånska Droppar” och kan endast köpas på plats!

 

Bankomat finns cirka 250 meter från festivalområdet.

Gilla oss på Facebook så missar du inte fler möjligheter och erbjudanden!

Hundar är välkomna på området om de är kopplade.

 

Öppettider

  • Fredag 12-18 (Invigning kl 13.00)
  • Lördag 10-18
  • Söndag 10-17

 

Festivalens teman och deltagare

Skånes Matfestival är uppdelat i olika teman där små och stora aktörer samverkar och tillsammans visar upp en mångfald av produkter och erbjuder aktiviteter inom sitt kunskapsområde. Läs mer om alla festivalteman och deltagare.

 

Festivalprogrammet

Provsmakningar, försäljning, workshops, föreläsningar, demos, prova-på, upplevelser och ny kunskap! Och mat och dryck från hela Skåne.

 

Boende

Besök Visit Skånes webbsida så hittar du allt från husvagnsplatser och vandrarhem till pensionat och lyxhotell.

Mat och dryck

Det är inte tillåtet att ta med egen mat och dryck in på festivalområdet. Tro oss – det kommer att finnas tillräckligt med skånska läckerheter för alla smaker och hungersnivåer.

 

Så hittar du hit

Vägstation Brösarp, Magistervägen 13, 273 50 Brösarp
Åker du kollektivt kan du hitta bästa resväg via Skånetrafikens Reseplanerare.

Reser du med flyg rekommenderar vi att du landar på KID Airport.

 

Parkering

Det finns gott om parkeringsplatser i Brösarp för matfestivalens besökare. För att hålla ordning på alla bilar tar vi hjälp av de lokala föreningarna Brösarps IF och Andarums IF. Föreningarna tar 20 kronor betalt per bil. Även deltagande aktörer betalar parkeringsavgift. Var snälla och se till att ta med kontanter. Pengarna går direkt till föreningarnas olika ungdomsverksamheter. Se gärna vår parkeringsskiss för de olika parkeringsområdena.

 

Väder

Skånsk försommar kan vara både ljuvlig och varm och blåsig och småkylig. Kläder efter väder är en bra idé. Håll koll på vädret i Brösarp via SMHI.

 

Hållbarhet och miljö

Skånes Matfestival är ett miljömärkt event enligt Håll Sverige Rent. Som arrangör har Livsmedelsakademin utarbetat en hållbarhetspolicy för Skånes Matfestival och vi uppmanar alla våra deltagare att följa vår checklista för hållbarhet. I år lanserar vi festivaltemat ”Matsvinn”, där vi lyfter frågan om hur matsvinnet kan minskas – både bland konsumenter och företag. Österlens Kraft förser oss med grön el och Duni med hållbart engångsmaterial.

 

Mer info?

På plats i Brösarp finns volontärer som kan hjälpa dig och guida dig under festivalhelgen. Har du frågor, funderingar eller idéer redan nu? Varmt välkommen att höra av dig till någon inom arbetsgruppen för Skånes Matfestival.

Bilder från Skånes Matfestival 2016. Foto: Torbjörn Lagerwall.