Köp biljetter

Barnens Matfestival

Smaksafari
Varför smakar ett äpple som ett äpple och inte som en apelsin. Och hur många smaker finns det? Och varför tycker du om en frukt bättre än en annan. Häng med på en upptäcktsfärd i Smakens värld. En safari som lär dig vad du tycker om och varför du gör just det. Jättespännande och jättekul!

Gör en vacker drottning eller …
Madame Marzipan (hon heter egentligen Helena) lär dig göra figurer i Marzipan. Tänk dig att på ditt kalas göra en figur till varje som kommer som dom sedan kan äta upp. Eller göra en ful gubbe av pappa. Och en vacker drottning av mamma. Detta är något du måste lära dig.

LRF Skåne

LRF Skåne visar hur brödet, kakor, mjöl blir till av sädesslagen, alltså från jord till bord. Vet du t.ex. att av halm kan man göra bikupor, halmtak och halmhattar? Hos oss kommer du att kunna hoppa i halmen, sitta upp i en stor skördetröska och en liten traktor med tröska. Vet du också att trolldeg kommer från vetet som vi odlar på våra åkrar? Kom och få deg eller testa att göra en figur av trolldeg. Viktigt att du har någon vuxen med dig när du kommer till oss! Välkommen!

 

 

Det här händer för festivalens yngsta besökare:

 • Smaksafari för barn och vuxna med Stellan Hökfelt

  Safarin tar drygt 30 minuter och vi startar:
  - på lördag kl 12.00, 13.00 och 16.00 och
  - på söndag klockan 12.00, 15.00 och 16.00.
  Stellan kommer att leda ca 10 barn åt gången i barntältet och föräldrarna är välkomna att vara med.
 • Goda och snygga! / Madame Marzipan

  Madame Marzipan tar emot 20 barn, gärna i föräldrars sällskap, och hon har två tillfällen där ni kan lära er att skapa,
  - lördag kl 14.00-14.45 och söndag 13.00-13.45. Avgift 20:-/barn.
 • LRF Skåne visar hur brödet, kakor, mjöl blir till ...

  LRF Skåne visar hur brödet, kakor, mjöl blir till av sädesslagen, alltså från jord till bord. Vet du t.ex. att av halm kan man göra bikupor, halmtak och halmhattar? Hos oss kommer du att kunna hoppa i halmen, sitta upp i en stor skördetröska och en liten traktor med tröska. Vet du också att trolldeg
 • Åktur med Äppelsafaritåget

  En åktur i Brösarp sittandes i en stor äppellåda – håll i hatten!