Köp biljetter

Starka drycker

Visste du att i och med att klimatet förändras flyttas vindistrikten norrut. England har visat att man kan konkurrera med Frankrike om mousserande viner (!). Och Sverige finns på vinkartan med ett betydande antal skånska vingårdar. Här finns idag ett stort urval vita kvalitetsviner med syra och friskhet som berikar och kompletterar utbudet. Skåne kan visa upp allt från världsledande industrier till hantverksmässiga vingårdar, mikrobryggerier och innovativa dryckestillverkare. På Skånes Matfestival kan du upptäcka många olika drycker, söta och starka, mousserande och uppfriskande, och få inblick i hur skånska drycker och droppar skapas och smakar.

På matfestivalen säljer vi dryckeskuponger för alkoholhaltiga drycker. Kupongen kostar 20 kronor och lämnas som betalning inom temaområdet Starka Drycker. Dryckeskupongen är personlig och får endast köpas, innehas och användas av personer över 18 år. Legitimation krävs. Borttappad kupong ersätts inte. Dryckeskupongerna köper du i entrén eller i temaområdet Starka Drycker.

Här träffar du:

 • Skepparps Vingård

  "Stilmässigt ligger vinet mellan en nyanserad sauvignon blanc och en mineralpräglad chablis. Snygg, balanserad och njutbar" (om vinet Grand Prix). Skepparps flaskjästa äppelcider med "lagom" alkoholhalt presenteras också.
 • Vingården i Klagshamn

  Filosofin har ända sedan starten varit att tillföra vinvärlden något nytt, alltså inte att göra "ännu en chardonnay" eller att "lösa Pinot Noirs gåta", utan att göra det absolut bästa vinet av de sorter som vi anser lämpliga för vår jordmån och vårt klimat.
 • Flyinge Vingård

  Flyinge Vingård drivs av en passion att tillverka njutbara viner i ekologisk balans med en vacker inramning. Tanken är att skapa ett naturvin med friska och komplexa dofter. Vinerna har det passande namnet Pegasus.
 • Vingårdspark i Tygeå

  Ljumma sommarvindar från Sandhammarens milslånga vita stränder får vinstockarna att frodas.
  Havets närhet skapar ett perfekt mikroklimat,
  som påverkar stockarnas tillväxt och livsvillkor på ett positiv sätt.
 • Österlenvin

  Från Löderup på Österlen kommer ett antal viner, vita och rosé, som vunnit flera utmärkelser. Noggrann skörd, ståltankslagrat och ingen malolaktisk jäsning är receptet.
 • Kiviks Musteri

  Ett sätt att ta tillvara på äpplen och päron är att göra cider av dem. På Kiviks Musteri har vi tillverkat cider sedan 1969. När det lilla musteriet i äppelodlingen utvecklades till ett modernt industriföretag, kom cidertillverkningen igång på allvar. På Skånes Matfestival visar vi NYHETER!
 • Skånska Spritfabriken

  Sedan 2009 tillverkas äppelbrandy av enbart skånska äpplen. 2012 las även Pommeau och Whisky till och under 2016 även Gin. Målsättning är att med råvaror från Skåne och en beprövad metod från Frankrike vidareutveckla så bra produkter som möjligt.
 • Skånska Vinresor - GavelinWine

  Skåne har etablerat sig som Europas nya vindistrikt! Regionens milda klimat och förlängda odlingssäsong har gjort det möjligt att komplettera jordbruksnäringen med vindruvor. Drömmen om en egen vingård är idag verklighet. Gavelinwines Skånska Vinresor tar dig direkt till våra vingårdar.
 • ÖsterlenBryggarna

  En av sommarens nyheter är Ysta 1996. För 20 år sedan bryggdes Ysta Färsköl för första gången på bryggeriet i Ystad. En delikat blend av ale och lager. Jubileumsölen är tillägnad Kenth Bryggarn Persson, grundare av ÖsterlenBryggarna.
 • Regional Matkultur / Culinary Heritage Pfalz / Weingut Christmann

  Ett resultat av det internationella samarbetet mellan Regional Matkultur i Skåne och Pfalz. Vin från Weingut Christmann. Läs mer om producenten på: Egen presentation