Köp biljetter

Grönt

Idag växer mer än hälften av alla svenska frukter och grönsaker här i Skåne. Och en tredjedel av alla potatisar och hela nio av tio sockerbetor. Här finns plats för närmare två tredjedelar av den svenska industriproduktionen av grönsaker men även mindre lokala odlare som säljer via gårdsbutiker och direkt till närmsta handlare. På Skånes Matfestival möter ni människor som dagligen arbetar med fingrarna långt ner i jorden.

Här träffar du:

 • Munchmedia / Herbaria Kryddor

  Smaka och dofta på kryddor och kryddblandningar. Kanske hittar du perfekta rubben till sommarens grillning här. Missa inte kryddprovning i temaområdet Köket.
 • Eriksgården

  Smaka Eriksgårdens himmelskt goda jordgubbar eller köp hem deras sylter och marmelader om du vill fånga smaken till ett senare tillfälle.
 • Åhus Sylt & Bär

  All sylt och råsaft tillverkar vi hemma på Krokiga Gatan i Åhus. Kan det bli mer lokalt och hemlagat? Riktig hemlagad sylt sedan 1985! Inga onödiga tillsatser, färg eller smakämnen, aldrig uppblandad med andra bär.
 • Rescued Fruit

  30% av all frukt som odlas slängs. Det är sjukt.
  Frukt som är för stor, för böjd, för ful, för gul eller fått ett blåmärke räddar vi och gör supergod juice av istället.
 • Skånska Smakvandringar

  Nära naturen smakar mat som allra bäst. Och alldeles extra fantastiskt är det när råvarorna kommer från trakten. Därför finns Skånska Smakvandringar – för dig med aptit för genuina matupplevelser och vacker natur.