Köp biljetter

Kött

På tallriken är det skånska landskapsdjuret enligt folkhumorn en Gårill (ett fabeldjur bestående av gåsen, grisen och sillen). Men det finns faktiskt flera djurraser med skånskt ursprung, som Linderödssvinet, Göingegeten och Blommehöna. Alla välsmakande, såklart. På Skånes Matfestival får du en inblick i ekologisk djurhållning, lär dig mer om styckning och hur du bäst tar tillvara på djurets alla delar.

Här träffar du:

 • Frönshult Waguy & Simmental

  Från Frönshult Wagyu & Simmental mitt i Skåne erbjuds ett förstklassigt nötkött direkt till konsument och restaurang utan onödiga mellanhänder. På markerna betar både renrasig simmentalkor och japanska fullblodswagyu. Alla slaktdjur är till 100% renrasiga och endast uppfödda på bete och grovfoder.
 • Piratenknaken / AG Nilssons

  Piratenknaken™ är en vildsvinskorv med högt köttinnehåll, hantverksmässigt tillverkad av AG Nilssons i Tomelilla. Världspremiär 2017!
 • Österlens Kött & Vilt

  Den skånska köttbutiken med de gamla recepten och hängmörat nötkött, fläsk, lamm och vilt. Lär dig hur man styckar en gris och vad man kan använda alla grisens detaljer till.
 • Bosarps Gård

  Vår värdegrund är att djuren ska ha det riktigt bra. De får växa i långsam takt på naturligt foder och de får vara mycket ute i det fria. De får leva lite längre och behöver inte åka några långa transporter. Våra djur både föds/kläcks, lever och slaktas i Skåne.
 • Strömsbecks Gårdsslakt & Chark

  Lokalt och nära. Största delen av produktionen levereras inom en mil från gårdsslakteriet.