Köp biljetter

Teman och deltagare

Årets festival är över. Vi ses igen 2018.
Skånes Matfestival var uppdelat i olika teman där små och stora aktörer samverkade. Tillsammans visade de upp en mångfald av produkter och erbjöd aktiviteter inom sitt kunskapsområde.
Flera av aktörerna presenterade NYHETER på festivalen. #KomNyfiken
2017 satsade vi på bl.a. ”Drycker” och ni mötte svenska vingårdar, bryggerier, sprittillverkare och naturligtvis alkoholfria spännande drycker och must. Se vilka teman och deltagare som fanns på plats 2017.

  • Barnens Matfestival

    Smaksafari Varför smakar ett äpple som ett äpple och inte som en apelsin. Och hur många smaker finns det? Och varför tycker du... Läs mer
  • Bröd

    Hårt och mjukt. Salt och sött. Surdeg och jäst. Brödets historia går så långt bak som till förhistorisk tid och samtidigt är det... Läs mer
  • Dryck

    Skåne producerar massor av spännande drycker som säljs över hela landet och en hel del hittar utanför gränserna. Must av äpplen är kanske... Läs mer
  • Fågel

    Svenskarna äter mer fågel och framförallt skåningarna, äter allt mer kalkon. Och utbudet växer – allt från stek och färs till korv och... Läs mer
  • Fika

    Sugen på en fika med något att doppa. Eller en strut med den läckra glassen från den lokala tillverkaren. Ta en paus på... Läs mer
  • Fisk

    Mångfalden av fisk och skaldjur längs Skånes kuster, i åar och sjöar har givit näring och smakupplevelser till både skåningar och utomsocknes i... Läs mer
  • Grillat

    Att grilla sin mat är kanske en av historiens äldsta tillagningsmetoder. Idag ”experimenterar vi vilt” på grillen men allt börjar med bra råvaror.... Läs mer
  • Grönt

    Idag växer mer än hälften av alla svenska frukter och grönsaker här i Skåne. Och en tredjedel av alla potatisar och hela nio... Läs mer
  • Kaffe

    Vila fötterna och ta en kaffepaus hos ett av Skånes skönaste rosterier. Sofieros kafferosteri bjuder på  smak- och doftupplevelser som sträcker sig från... Läs mer
  • Köket

    Köket är inte bara hemmets hjärta utan även festivalens. Här i vårt festivaltema Köket kan du bland annat höra hur en sommelier kombinerar... Läs mer
  • Köksträdgården

    Besök matfestivalens lummiga köksträdgård. Här hittar du allt du behöver för att få din egen trädgård (eller balkong) att spira. Fråga experter om... Läs mer
  • Kött

    På tallriken är det skånska landskapsdjuret enligt folkhumorn en Gårill (ett fabeldjur bestående av gåsen, grisen och sillen). Men det finns faktiskt flera... Läs mer
  • Mat på Österlen

    Österlen är en ständig inspirationskälla för besökare med hjärta för god mat och upptäckarglädje.  Under Skånes Matfestival kan du träffa flera av de... Läs mer
  • Matverkstaden

    I Matverkstaden är det full aktivitet hela helgen. Här kan du delta i kulinariska workshops och få ny kunskap steg för steg av... Läs mer
  • Mejeri

    Mmmmm som i mjölk och mejeri. År 1900 fanns det över 200 mejerier i Skåne, för att sedan minska under de kommande hundra... Läs mer
  • Morgondagens Möjligheter

    I Morgondagens Möjligheter står framtiden i fokus. Några av Skånes livsmedelsutbildningar är på plats för att informera om möjligheterna till att utbilda sig... Läs mer
  • Skånska Smaker

    I vårt temaområde Skånska Smaker ger några av regionens kreativa restauranger sitt bud på hur Skåne smakar. Skånska smaker speglar säsongen, råvarorna och... Läs mer
  • Sötsaker

    Hur gör man världens läckraste pralin? Får det lov att vara ingefärskarameller eller polkagrisar? Smakar nyrostade kakaobönor lika gott som de doftar? Botanisera... Läs mer
  • Starka drycker

    Visste du att i och med att klimatet förändras flyttas vindistrikten norrut. England har visat att man kan konkurrera med Frankrike om mousserande... Läs mer
  • Street food

    God, vällagad mat av bra råvaror, redo att avnjutas på stående fot – Street Food-revolutionen har vänt uppochned på snabbmatsvärlden. Under Skånes Matfestival... Läs mer